A FUTÓBICIKLI TERÁPIÁS CÉLÚ FELHASZNÁLÁSA

Missing

A futóbicikli jótékony hatása a tipikus gyermekek fejlődésére mára közismerté vált, nem véletlenül a világ egyik legjobb gyerekjátéka a futóbringa.
Ezt a fejlesztő hatást szeretnénk értelmileg akadályozott, mozgásában enyhén korlátozott nagyobb gyerkőcöknél érvényesíteni, ezért fejlesztettük egy 16-os méretű pedál nélküli bicikli.

A nagyméretű Tanulóbicikli megvásárolható szaküzletünkben is és persze házhoz-szállítással/PPP-on történő átvétellel is rendelhettek e-mailben és telefonon.

A futóbicikli terápiás célú felhasználása egyenlőre gyerekcipőben jár, de létezik és használják országszerte a 2013. december 5.-i adományprogramnak köszönhetően. 15 hazai, sajátos nevelési igényű gyermeket gondozó intézményben nap, mint nap használnak futóbicikliket a foglalkozásokon. Közös munkára hívtuk fel az intézmények figyelmét, hogy tapasztalataikkal segíteni tudják egymás munkáját.

Az eddig összegyűlt információkat alább összegyűjtöttük:

Szvatkó Anna gyógypedagógus, klinikai szakpszichológus írása a Tanulóbicikliről

Montágh Iskola Budapest, XI. írása

Székely Ágnes gyógypedagógus írása

Csordás László, Koppány édesapjának beszámolója

Hajtó Krisztina a Korai fejlesztő mozgás-tarapeutájának rádió interjúja – hamarosan feltöltésre kerül!© 2020 - tanulobicikli.hu - Minden jog fenntartva