TANULÓBICIKLI BEÁLLÍTÁSOK

Missing

A Tanulóbicikli nyereg- és kormány magassága fokozatmentesen állítható, Ti is beállíthatjátok, de ha szeretnétek a gyermek jelenlegi magassága alapján, előre beállított futóbiciklit rendelni, akkor válasszatok az alábbi beállítási lehetőségek közül.

Ezek nem különböző méretű biciklik! Egyféle vázmérettel kínáljuk a T-biciklit, csak a kormánymagasság beállításai és a nyeregcső hosszméretek változnak:

A Tanulóbicikli nyereg magasságát gyors-zárral (szerszám nélkül), a kormány magasságát 13-as villáskulccsal tudjátok állítani!

82-95cm-ig (2 évestől-átlagos magasságú 3 évesig)

-
alacsony kormányállás, standard nyeregcső

96-103cm (átlagnál magasabb 3 évestől 4 évésig)

-
középre emelt kormányállás, standard nyeregcső

100-109cm (nagyon magas 3 évestől magas 4 évesig)

-
középre emelt kormányállás, extra hosszú nyeregcső

110cm-től (átlagnál magasabb 4 évestől 5 éves korig)

-
teljesen felemelt kormányállás, extra hosszú nyeregcső

Figyelem!
104cm-es magasság felett a hosszú nyeregcsőre is szükség van!
Az M-es beállítást standard nyeregcsővel szereljük, az L-est extra hosszúval.

Nem tanácsoljuk, hogy M-es magasságú gyereknek L-es beállításút rendeljetek, mert a hosszú nyeregcsövet, csak annak árán lehet alacsonyra állítani, ha kilóg alul, ami balesetveszélyes lehet!

L-es és XL-es beállítású biciklihez nem kell külön extra hosszú nyereg-csövet rendelnetek, csak akkor tegyétek kosárba a standard nyeregcsövet, ha szeretnétek azt is megkapni (például ha egy kisebb gyermek megörökli a biciklit, mert akkor szükségetek lehet rá).

A standard nyeregcső 103-105cm-es gyermekmagasságig jó (sokan átülnek ilyen magasságnál pedálos biciklire), de ha sokáig szeretnétek használni, akkor futáros és PPP-os megrendelésnél érdemes megvásárolnotok előre az extra hosszú nyeregcsövet.
A T-biciklit extra hosszú nyeregcsővel és teljesen felemelt kormánnyal kényelmesen 115-118cm-es magasságig használhatjátok!

Azok akik (esetleg azt gondolják, hogy elkéstek a futóbicikli vásárlással) 5-6 évesnek vagy 115cm-nél magasabb gyermeknek keresnek futóbicikli azt tanácsoljuk, hogy kisméretű pedálos biciklinek szereljék le a pedálját (egész hajtóművet is ki kell szerelni), engedjék le az ülését (hogy enyhén hajlított lábbal, teli talppal leérjen a gyermek lába). Az így kapott “futóbicikli” hátránya, hogy nehéz (7-9kg), de egy 5-6 éves meg tud birkózni egy ilyen járgánnyal. Létezik nagyméretű tanulóbicikli, amit terápiás céllal fejlesztettünk és megoldást kínál a 118cm feletti gyerkőcök kerékpározni tanulására!© 2020 - tanulobicikli.hu - Minden jog fenntartva