JÓTANÁCSOK

Missing

Bukósisak viselése a futóbiciklin nem kötelező, de több, mint ajánlott! Szerintünk nélküle ne induljatok útnak! A kisgyerekek nem figyelik az úthibákat és akár a mindennapi útvonalatokon is előfordulhat, hogy egy rosszul visszahelyezett akna-fedlap megakasztja a biciklit. Minél korábban hozzászoktatod gyermekedet a viseléséhez, annál inkább magától értetődő lesz a számára.

Fontosnak tarjuk a jól láthatóságot is. A mellény egész nap, a villogó este (télen egész délután) észrevehetőbbé teszi a suhanó futóbiciklist! Jobban látjátok Ti is, hogy merre jár és az utcán közlekedő járókelők is hamarabb észreveszik a föld közelében guruló gyerkőcöt.

Sok szülő rémálma az, amikor a gyerek utolérhetetlen távolságban gurul előtte, és hiába kiabál, hogy álljon meg. Megelőzhető a dolog kétféleképpen is:

  • az egyik az, ha keresel biztos, számára is könnyen felismerhető pontokat (pl. kuka, tűzcsap, buszmegálló vagy egy parkoló motor a járdán) és Ő addig mehet, ott meg kell várnia.
  • a másik az, ha Te mész előre és ha intesz/kiabálsz akkor indulhat Ő utánad.

Ismerjétek meg lakóhelyetek, megszokott útvonalaitok veszélyforrásait (a járdán keresztül ki-beálló autók különösen veszélyesek lehetnek)!

A futóbicikli nem csak arra jó, hogy elmenjetek vele a játszótérre, az óvodába vagy a boltba. Erdei kirándulásokra is elvihetitek magatokkal, felkereshetitek a közeletekben lévő izgalmasabb kialakítású tereket is. Akadálypályákat is építhettek.

Még több hasznos információt olvasnál?© 2020 - tanulobicikli.hu - Minden jog fenntartva